Sikeresen zártuk az Együtt-tanulásokat

Bejegyzés időpontja: 2011-04-06

A hét elején Veszprémben és Egerben megtartottuk az utolsó Együtt-tanulási alkalmainkat is. Mind a négy városban nagy sikernek örvendett a projekt, a részt vevő óvónők mostantól még nagyobb tudással és kreatívabb módszerekkel oktathatják a környezettudatos életmód alapjait.

Ugyanúgy mint Miskolcon és Győrben, a két utolsó helyszínen is nagy örömmel fogadták a pedagógusok a bábokat és a Bábos ládikót. A képzések itt is nagyon jó hangulatban teltek, ami bizonyítja számunkra, hogy a módszereink nemcsak hasznosak, hanem szórakoztatóak is. Az óvónők visszajelzéseiből pedig azt szűrtük le, hogy Mimó és Csipek, az előadások két főszereplője egyértelműen garantálja majd, hogy a gyerekek játszva tanulják meg a környezettudatos életmód alapjait. 

Összegezve az elmúlt két hét eseményeit, a négy helyszínen összesen több mint száz óvónő vett részt az Együtt-tanulásokon. A környezettudatos ismereteken kívül a pedagógusok elsajátították a Bábos ládikóban lévő eszközök használatát is, ami azért fontos, mert ezek a játékok segítik majd a későbbiek során, hogy a gyerekek ismeretei rögzüljenek. Hogy a pedagógusok is könnyen vissza tudják idézni a hallottakat, egy e-learning tananyagot is készítettünk, amely hamarosan felkerül a honlapra.

A képzések lezárultával hamarosan indulnak az óvodai programok is, a bábelőadás főpróbáját április 16-án tartjuk a DocuArtban. Az előadásokra már Mimóék is lázasan készülnek, beszámolóikat a próbát megelőző héten folyamatosan láthatjátok majd a Facebook-oldalon!

Vissza hírekhez