Elsőként a pozsonyi ovisok ismerték meg Mimót és Csipeket

Bejegyzés időpontja: 2011-04-18

Már napok óta izgatottan készülődött a csapat a rendezvénysorozat nyitóelőadására, amelyet a Székesfehérvári Pozsonyi Óvodában tartottunk, ahol igazi baráti fogadtatásban volt részünk. Baloghné Ica csapatával együtt kerestük meg, és alakítottuk ki a reggeli előadás és a délelőtti foglalkozások helyszíneit.

Mivel már kora reggel gyönyörű időnk volt, két foglalkozás is az udvaron kapott helyet.
Reggel kilenckor az aula megtelt 154 nyüzsgő gyerekkel, akik az óvónők vezetésével izgatottan ültek a szőnyegeken. Amikor Ákos kezében megszólalt a gitár, elcsöndesedett a csapat, és érdeklődve várták Mimó és Csipek történetét. Kalandos útjuk során a kis cimborák segítettek Kupacsnak szemetet válogatni, és Potykának a vizet tisztán tartani. A gyerekek egészen átélték a mesét, tapssal bíztatták a kis erdei lakókat.

A mese utáni foglalkozásokon többek között párosítós és szemétválogatós játéké s kézműves foglalkozás várta a gyerekeket, ahol agyagból, természetes festékekből és papírból készítettek mindenféle csodás alkotásokat.
Amikor az összes állomást végigjárták a csoportok, Potyka, Mimó és Csipek vezetésével ünnepélyes keretek között minden résztvevő óvodás kitüntetést vehetett át. Ez emlékezteti majd a gyerekeket, miről is szólt a mese, és hogyan válhatnak igazi Csipek-csapat taggá. Köszönjük a kedves fogadtatást és a bíztató szavakat, nagyon jól éreztük magunkat a Pozsonyi oviban!

Vissza hírekhez