Gyerekeknek - Mimó és Csipek

Kedves Gyerekek!

Nagyon örülünk, hogy megismerkedhetünk Veletek! Lehet, hogy már ismeritek a nevünket, talán már találkoztunk is valamelyik bábelőadáson: mi vagyunk Mimó és Csipek, és persze Ficak, aki elkísér minket minden kalandunkra. Mi már sok mindent tanultunk arról, hogy hogyan vigyázhatunk a természetre és mit tehetünk azért, hogy az Erdő és minden kis lakója jól érezze magát. Sok-sok újdonságot hallottunk, érdekes játékokkal játszottunk és megértettük, hogy mit üzen nekünk a Föld. Titeket is érdekel?

 

 

Íme egy ajánlás a könyvhöz Hétvári Andrea írőnő szavaival:

ZÖLD MESÉT A JÖVŐNEK

Nagy szüksége van a világnak az olyan könyvekre, amelyek pozitív példát állítva, a természet és a környezet tiszteletére és szeretetére, meglévő értékeink védelmére irányítják a gyerekek figyelmét. Mimó és Csipek kalandjai ilyenek. A kedves karakterek játszva tanítják a gyerekeket a környezetvédelem aktuális tennivalóira, a jelen problémáinak lehetséges megoldásaira. A mesekönyv szereplői az erdei állatok, akik lépten-nyomon egy szebb, tisztább, takarékosabb, élhetőbb és fenntarthatóbb világot álmodnak maguk köré, amelyet lépten-nyomon meg is valósítanak. Kisfaludi Boróka zöld meséjét Szűcs Anikó kedves figurái teszik ellenállhatatlanná. Történeteik fontos üzenetet hordoznak az óvodás és a kisiskolás korosztály számára. Az Európalánta Egyesület törekvése ezért példaértékű és mindennél fontosabb. Nagy szüksége van a világnak Mimóra és Csipekre és a nyomdokaikba lépő, egy élhetőbb világot teremtő környezettudatos nemzedékre.

Hétvári Andrea

költő-meseíró

 

 

 

 

Fedezzük fel együtt a természet világát egy erdei kiránduláson! Kupacs, a süni, Potyka, a béka, Berka, a bagoly és Cserke, a róka elmesélik Nektek, hogy milyen csodákat rejteget a Földünk és hogyan tudtok vigyázni a környezetünk értékeire! Nézzétek meg a mesekönyvet!

 

 

 

 

Itt az alkalom, hogy kipróbáljátok, mi mindent tanultatok a környezet védelméről! A Foglalkoztató füzetben különböző érdekes feladatokat (útkeresőket, színezőket, fejtörőket) találtok.

 

 

 

 

Papír, fém, műanyag, fehér üveg, színes üveg… Melyik hulladék melyik kukába való? Ide kattintva izgalmas játékot találtok a szelektív hulladékgyűjtésről!

 

 

 

Mimó és Csipek az erdő után ezúttal a városba látogat, hogy új barátokra tegyenek szert, és nem utolsósorban felfedezzék, hogyan óvhatják meg lakóhelyük tisztaságát. Cserke játékos feladatit megoldva tanulják meg, mit kell tenniük a városi környezet védelméért, és persze közben újabb izgalmas kalandot él át a két jól ismert mesehős, Mimó és Csipek. A lapozós mesekönyvért kattintsatok ide!