Meseösvények

A Bábozd Zöldre Egyesület (régi nevén Európalánta Egyesület) által létrehozott Meseösvények a tudatos természetjárást segítik elő, azáltal hogy egy-egy terület állat-, és növényvilágával ismertetik meg a gyerekeket, miközben felhívják a figyelmet a természet, mint érték megőrzésére valamint a természetjárás szabályaira is. A túrák során bejárható ösvényekhez különböző mesék kapcsolódnak, hogy a gyerekek képzeletét és fantáziáját megmozgatva, arra építve élménnyé váljon a zöld gondolatok befogadása. Az ösvényeken különböző játékok segítik tovább mélyíteni a tudást és további szórakozási lehetőséget nyújtanak a gyerekeknek.

Meseösvényeink önállóan is látogathatók, azonban Egyesületünk természtesen bábos meseösvény-vezetést is vállal. Kis csoportoknak, óvodai csoportoknak, érdeklődőknek, gyermekzsúrokhoz kapcsolódóan.

Meseösvények

2013-ban épült meg első Meseösvényünk
Érzékek ösvénye címmel, a II. kerületben, a Ferenc-hegyen.

Szintén a Ferenc-hegyen készült el a Tükörben az élővilág elnevezésű ösvény.

A Sas-hegyen található meseösvényen számos játékos tárgy – állatfo(r)gócska és növény-párosító – segíti a tudatos természetjárást. 

A Kis-Sváb-hegyen kialakított meseösvény a gyermekek érzékszerveit hozza játékba.

Óbudán, a San Marco utcában található Záporkertben épült meseösvényünk a városi kertet fenntartó közösség legkisebb tagjait is megszólítja.

A legújabb - 2021-ben épült - két meseösvényünk a belvárosban, az Almássy téren és Óbudán, a Kiscelli parkerdőben várja a látogatókat.

 

Játéktár

Ha kint jártok a természetben, akkor itt találtok néhány ötletet, hogyan lehet még játékosabban, kreatívan eltölteni az időt a Meseösvényeken, vagy akár hol a természetben.

Letölthető játéktár
 

Érdekel a program

Amennyiben érdeklődik a program iránt, kérem keresse Szűcs Krisztina meseösvény koordinátort az alábbi e-mail címen: szucskrisztina@europalanta.hu