Meseösvények

Az Európalánta Egyesület által létrehozott Meseösvények a tudatos természetjárást segítik elő, azáltal hogy egy-egy terület állat-, és növényvilágával ismertetik meg a gyerekeket, miközben felhívják a figyelmet a természet, mint érték megőrzésére valamint a természetjárás szabályaira is. A túrák során bejárható ösvényekhez különböző mesék kapcsolódnak, hogy a gyerekek képzeltét és fantáziáját megmozgatva, arra építve élménnyé váljon a zöld gondolatok befogadása. Az ösvények mentén mindemellett különböző játékok segítik tovább mélyíteni a tudást és további szórakozási lehetőséget nyújtani a gyerekeknek.

Meseösvényeink önállóan is látogathatók, azonban Egyesületünk természtesen bábos meseösvény-vezetést is vállal. Kis csoportoknak, óvodai csoportoknak, érdeklődőknek, gyermekzsúrokhoz kapcsolódóan.

Meseösvények

2013-ban épült meg első Meseösvényünk
Érzékek ösvénye címmel a Ferenc-hegyen.

Szintén a Ferenc-hegyen készült el a Tükörben az élővilág c. ösvény.

A Sas-hegyen található Meseösvényen számos játékos tárgy – állatfo(r)gócska és növény-párosító – segíti a tudatos természetjárást.

A Kis-Sváb-hegyen kialakított Meseösvény a gyermekek érzékszerveit hozza játékba.

A San Marco utcában található Záporkertben épült Meseösvény a városi kertet fenntaró közösség legkisebb tagjait is megszólítja.

Játéktár

Ha kint jártok a természetben, akkor itt találtok néhány ötletet, hogyan lehet még játékosabban, kreatívan eltölteni az időt a Meseösvényeken, vagy akár hol a természetben.

Letölthető játéktár
 

Érdekel a program

Amennyiben érdeklődik a program iránt, kérem keresse Szűcs Krisztina meseösvény koordinátort az alábbi e-mail címen: szucskrisztina@europalanta.hu