Kiscelli parkerdő

HATÁRTALAN SOKSZÍNŰSÉG

Mimó és Csipek kalandja a Kiscelli parkerdőben

 

“Nincs a világon tenyérnyi hely, ahol ne lennének természeti szépségek és csodák – csak szem és szív kell hozzá, hogy észrevegyük.” (Victor András)

 

Vajon kik élnek erdő és mező határán? Hogyan válik a holtfa az élet bölcsőjévé? Milyen szerepe van a klímavédelemben a városi fáknak, parkoknak? Lehet-e megújítva megőrizni a régit?

A Kiscelli meseösvény játékos formában, érdekes feladványokkal, lesatírozható rajzokkal mutatja be a természet változatosságát, és köti le a kisgyerekek figyelmét. Az állat- és növényvilág sokszínűségének védelme és a velünk együtt élő természet tisztelete segít az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásban és a károk enyhítésében.

Mimó, Csipek és Ficak kutyus Pemzli patkány vezetésével elindulnak az ódon kastélyból, hogy miközben bejárják a park ösvényeit, számtalan határt átlépve megtalálják a választ a fenti kérdésekre.

Tartsatok velük ti is! Kalandra fel!

 

Mese

A Mimó és Csipek Kiscelli kalandjáról szóló mese végigkísér az ösvényen, felfűzi az egyes állomásokat.

“A múzeumot körülölelő parkban egy padlizsánlila és egy kanárisárga alak bukkant fel. Mimó és Csipek Ficak kutyust keresték a fák között.

-    Vajon merre kószálhat már megint?”

Töltsd le a mesét!

 

Térkép

A térkép segítségével járjátok be meseösvényünket, és segítsetek Pemzlinek megfejteni nagyapja titkos üzenetét!

Töltsd le a térképet!

 

Állomások

 

Érdekel a program?

Amennyiben érdeklődsz a program iránt kövesd facebook és instagram oldalunkat:

facebook.com/mimoescsipek

instagram.com/mimoescsipek

vagy keresd Szűcs Krisztina meseösvény koordinátort az alábbi e-mail címen:

szucskrisztina@europalanta.hu

 

Hasznos információk

A meseösvény Budapest III. kerületében, Óbudán a Kiscelli parkerdőben található. A nyitóállomás a Kiscelli Múzeum, Doberdó utcai bejáratához esik közel.

Megközelíthető:

- A Széll Kálmán tértől a 17-es villamossal vagy a Batthyány tértől a 19-es, illetve a 41-es villamossal a Szent Margit Kórház megállóig utazva, majd rövid séta a Bécsi úton visszafelé és meredek séta felfelé, a Kiscelli utcán át. (Az átkelésnél, a múzeum felé óvatosan közlekedjetek!)

- A Kolosy tértől a 165-ös autóbusszal érkezve, a Remetehegyi úti végállomáson leszállva, a múzeum a másik oldalról közelíthető meg, így elkerülhető a fent írt, meredek séta.

 

A meseösvény hossza kb. 700 méter, 30 perces sétával kényelmesen végigjárható.

 

Köszönet

Külön köszönet az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. munkatársainak, az AB Concrete Design and Gift-nek, Both Gabinak, Leidinger Árpádnak, Somogyi Ferencnek és Victor Andrásnak.

 

Illusztráció: Győrfi Ágnes

Grafika és tipográfia: Nádas Zsófia

Tervezés és projektvezetés: Sziráki Lili

Tervezés és szöveg: Gál Noémi

Projektvezetés: Abonyi Dávid

Kivitelezés: Leidinger Árpád

 

A meseösvény az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával, a KEHOP-1.2.1-18-2018-00026 “Nézzünk szembe a klímaváltozással - Lakossági szemléletformálás Óbuda-Békásmegyeren” pályázaton belül valósult meg, 2021-ben.