Óbudai Záporkert - Kalandok a kertben

Mimó és Csipek ezúttal a városi kertek mibenlétével ismerkedik meg az Óbudai Kulturális Központ parkjában, a San Marco utcában található Záporkertben épült Meseösvénynek köszönhetően.

   

Az itt működő városi kert így már a közösség legkisebb tagjait is megszólítja, játékra hívja, hiszen az itt kialakított Meseösvény élményszerűen tanít többek között a palántázás fortélyaira. A városi kert ágyásai között elhelyezett játszó-doboz minden oldala új feladatokkal kínálja meg a gyerekeket, melynek során többet tudhatnak meg a talaj és víz fontosságáról valamint azok kialakulásáról, szerkezetéről.

Mese

Hamarosan...

Kiadványok

A Záporkertbe ellátogatva sok mindent megtudhattok pl. a talajban élő állatokról és bogarakról. Tudtad, hogy a giliszta felelős a talaj szellőztetéséért? Sok apró állat a talajban alakítja ki éléskamráját, sőt vannak akik egész várakat építenek.

Töltsd le a színezőt és ismerd meg őket!

Ha a Záporkertben jársz, jól nyisd ki a szemed, mert nagyon sok ismerős figurát rejtettünk el a városi kert klönböző pontjain.

Itt töltheted le a lapot, ahová lerajzolhatod a megtalált mesehősöket!

 

 

 

Érdekel a program

Amennyiben érdeklődik a program iránt, kérem keresse Szűcs Krisztina meseösvény koordinátort az alábbi e-mail címen: szucskrisztina@europalanta.hu.

Városi, avagy közösségi kertekről

A közösségi kerteknek több célja, illetve haszna is lehet: alapvetően városi környezetben egyszerre teremtik meg a kertészkedés lehetőségét, annak minden velejárójával, és módot teremtenek a közösséghez való tartozás megéléséhez. A megművelendő földterületet a tulajdonos (lehet vállalat, önkormányzat vagy magánszemély) művelésre tovább adja egy közösségnek, amely parcellákra osztja azt, és céljaik szerint ültetnek és nevelnek dísz-, és/ vagy haszonnövényeket.

A Zápor kertet Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2016-ban a Városi Kertek Egyesület segítségével hozta létre saját területén, az Óbudai Kulturális Központ parkjában, ahol közel 1000 négyzetméteren 26 parcellán folyik a gazdálkodás.


Hasznos információk

Megközelítés:17, 19, és 41 villamosok Szent Margit Kórház megállójából gyalog, a San Marco utcából.

Köszönet

A meseösvény a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás 2016 támogatásával valósult meg 2017-ben. Külön köszönet: Andó Attilának, az AB Concrete Design-nak, a Digitalprint & Expo Kft.-nek, Lénárt Eszternek, a MimoARt Kft.-nek, az Óbudai Művelődési Központnak, az Outspot Kft.-nek, Szulovszky Brigittának, és a Városi Kertek Egyesületnek.