Gyerekeknek

BÁBOZD ZÖLDRE MESEKÖNYVEK

Mimó és Csipek az erdőben

Fedezzük fel együtt a természet világát egy erdei kiránduláson!

Mikor boldogok és mikor szomorúak a fák? Miről csobognak a patakok, és miről énekel a szél? Fedezzétek fel a természet és a környezetvédelem világát egy erdei kiránduláson, és ismerjétek meg Mimó és Csipek barátait!

A mesekönyv a Mimó és Csipek mesesorozat első kötete. Mimó, Csipek és Ficak, a mese főszereplői kirándulni indulnak, és a természetben tett sétájuk során, az erdő lakóival beszélgetve ismerik meg a környezetvédelem alapelveit. Kupacs, a süni segít nekik, hogy megértsék a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát, Potyka, a béka a vizek védelmére és a víztakarékosságra hívja fel a gyerekek figyelmét. Cserke, a róka rámutat arra, hogyan tudunk kevesebb energiát használni, végül Berka, a bagoly pedig a levegőszennyezés veszélyeivel ismerteti meg a gyerekeket. A mesekönyv Dr. Victor András környezetpedagógus és természettudós ajánlásával jelent meg, és nem hiányozhat egyetlen család könyvespolcáról sem.

Lapozzatok bele a mesekönyvbe itt: Mimó és Csipek az erdőben - 1. fejezet - Az erdőben

A mesekönyv környezetbarát termék, belívei újrahasznosított papírra készültek. Elsősorban óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk. A könyvhöz foglalkoztatófüzet tartozik, mely külön vásárolható meg. Ennek segítségével a gyerekek játékos gyakorlatok során ismételhetik át a környezettudatos életmód és a környezetvédelem alapjait.

 

Mimó és Csipek a városban

Gyertek el Mimóval és Csipekkel egy városi kalandtúrára!

Főszereplőink a városban találkoznak Mityóval, a macskával, aki szinte minden régi tárgyban új lehetőséget lát, és kicsit átalakítva újra felhasználja őket.  Kupacs megmutatja, hogy milyen veszélyes hulladékok léteznek, és hogyan kell összegyűjteni őket. Cserke, a róka pedig elmagyarázza, hogyan kell tudatosan vásárolni. Végül pedig hőseink mindenki nagy örömére a találós kérdésekre is megtalálják a választ, és egy közös alkotás részesei lehetnek.

Lapozzatok bele a mesekönyvbe itt: Mimó és Csipek a városban - 1. fejezet - Kalandra fel!
 

Mimó és Csipek - Kincskereső küldetés

Kalandozzatok Mimóval és Csipekkel a természetben!

Mesehőseink ezúttal egy kincskereső küldetésre hívnak titeket, ahol ismét találkozhattok Berkával, a mindentudó bagollyal, aki megmutatja nektek miért olyan értékes a természetes erdő, Kupacs sünivel, aki ismeri a talaj titkait, és Potykával a vizek őrzőjével. 

Legyetek részesei a kincskereső küldetésnek, melynek során Cincér Kázmérral és barátaival meglelhetitek az áhított kincseket.

 

Lapozzatok bele a mesekönyvbe itt:

Mimó és Csipek - Kincskereső küldetés - 1. fejezet - Kincsek földjén

 

Mimó és Csipek - Születésnap újratöltve

Eredjetek az energia nyomába Mimóval és Csipekkel!

Klímatudatosság gyereknyelven? Szabadságra mehet-e az áram? Mit ejthet foglyul egy ablak? Miért vár Cserke a szélre? Mimó és Csipek a két ismert mesefigura ezúttal az energia nyomába ered. A gyerekek a mesét olvasva együtt kalandoznak Mimóval, Csipekkel és Cserkével, a rókával, akivel új küldetésük során felfedezik egy különleges ház rejtelmeit, és a fenti kérdésekre is megtalálják a választ. A történet egy grafikailag gazdagon illusztrált mesekönyvön keresztül elevenedik meg, és mutatja be az energiatudatosság, klímatudatosság jelentős elemeit.

 

Lapozzatok bele a mesekönyvbe itt:

Mimó és Csipek - Születésnap újratöltve - 1. fejezet - Mimó, hol vagy?

 

ÚJ! Mimó és Csipek - Ezt megúsztuk

Fedezzétek fel Mimóval és Csipekkel a patakok, tavak élővilágát, és daloljatok együtt vidáman a Potyka-fesztiválon!

Hol kezdődik a tenger? Ki nyeri a híres dalversenyt? Honnan tudhatod, milyen messze jár a vihar? Vajon megleli-e Csipek az elvesztett kalapját? Miért különleges elem a víz, és miért van olyan nagy szükségünk rá?

 

Mimó, Csipek és Ficak ezúttal nekiindulnak, hogy kifürkésszék a víz titkait. Ti is kíváncsiak vagytok?

 

 

Mimó és Csipek - Ezt megúsztuk - Online könyvbemutató: 2020. 11. 07. - Óbudai Platán könyvtár

A mesekönyvekhez foglalkoztatófüzet is tartozik, melyet külön lehet megvásárolni.

Ennek segítségével a gyerekek játékos gyakorlatok során ismételhetik át a környezettudatos életmód és a környezetvédelem alapjait. 

Minden mesekönyvünk környezetbarát termék, belívei újrahasznosított papírra készültek.

Elsősorban óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk.

 

BÁBOZD ZÖLDRE FOGLALKOZTATÓFÜZETEK

 

Mimó és Csipek az erdőben - Foglalkoztató füzet - Betekintő

Mimó és Csipek a városban - Foglalkoztató füzet - Betekintő

 

 

 

 

Mimó és Csipek - Kincskereső küldetés - Foglalkoztató füzet - Betekintő

 

 

 

 

Mimó és Csipek - Születésnap újratöltve - Foglalkoztató füzet - Betekintő

 

 

 

Megrendelem a terméket

A mesekönyvek és foglalkoztatófüzetek megrendelhetőek közvetlenül a kiadótól.

Részleteket a Piactér fül alatt találjátok.

E-mail: info@europalanta.hu