Eredményeink

A „Bábozd Zöldre az Otthonod!” mérlege, I. rész

 

Mimó és Csipek történetének második felvonása hivatalosan is véget ért a Millenáris parkban tartott záró rendezvényünkkel. Azt gondoltuk, ez kiváló alkalom arra, hogy összesítsük, milyen eredményeket értünk el az elmúlt hónapok során, hány helyen járunk, és hány gyerekkel ismertettük meg környezettudatos mesehőseinket, Mimót és Csipeket.

A rendezvénysorozat fő célja az volt, hogy a rendelkezésünkre álló idő során minél több kisgyermekhez eljussunk, és játszva értessük meg a legkisebbekkel a környezetvédelem fontosságát – valljuk ugyanis, hogy ezt nem lehet elég korán elkezdeni. Ezért útra keltünk, hogy bábelőadásokkal, játékokkal és szórakoztató feladatokkal hívjuk fel az óvodások figyelmét az erdei és városi környezet megóvására. No meg persze játszottunk is: mind a húsz óvodában, ahová eljutottunk!

 

Célunk megvalósításához az óvodai rendezvények nyújtottak segítséget. Mindez átütő sikert eredményezett, hiszen személyesen csaknem 3500 gyerekhez értünk el a két turné és a különböző gyermekrendezvények során.

Céljaink közé tartozott az is, hogy minél fenntarthatóbb legyen a projekt: így törekedtünk arra, hogy az óvónőket is tanítsuk a környezeti nevelésre, hiszen ők meg sok-sok generáció gyerekeivel foglalkoznak majd munkájuk során. Büszkék vagyunk arra, hogy összesen csaknem 150 óvónő vett részt Együtt-tanulásainkon.

 

Bábelőadásaink mindenhol egyértelmű sikert arattak, ami persze elsősorban a profi bábszínész-gárdának volt köszönhető. Ők nemcsak a színjátékból, de az előadás megalkotásának kreatív feladatából is alaposan kivették a részüket. Az összesítés elképesztő számokat mutat: összesen több mint egy teljes napnyi bábelőadást mutathattunk be a gyerekeknek!

 

A „Bábozd Zöldre az Otthonod!” mérlege, II. rész

 

Mimó és Csipek történetének második felvonása hivatalosan is véget ért a Millenáris parkban tartott záró rendezvényünkkel. Azt gondoltuk, ez kiváló alkalom arra, hogy összesítsük, milyen eredményeket értünk el az elmúlt hónapok során, hány helyen járunk, és hány gyerekkel ismertettük meg környezettudatos mesehőseinket, Mimót és Csipeket. Második rész.

A kampány ideje alatt nemcsak Magyarország legkülönbözőbb részeit jártuk be Budapesttől Miskolcon át Dabasig, de nagyjából annyi utat tettünk meg, mintha majdnem ötször keresztülutaztuk volna Magyarországot teljes hosszában. Ami utólag nézve nem is olyan könnyű dolog…

A lényeg persze végig az volt, hogy a gyerekeket valóban játszva és szórakoztatva tanítsuk a környezetvédelemre. Tapasztalataink (és az eredményeink alapján) meglehetősen szerényen becsültük meg, mennyi gyermekmosolyt zsebelhettünk be az elmúlt hónapokban, hiszen csak a bábelőadások alkalmával néha egy egész óvoda közönségét bírtuk nevetésre…

 

 

És persze azt is szerettük volna elérni, hogy azok a gyerekek, akiknek örömet okozott Mimó és Csipek érkezte, minél tovább emlékeznének az eseményre. Ezért bábos ládikókat osztottunk ki az óvodáknak, hogy a legkisebbek még sokáig játszhassanak Mimóval, Csipekkel, Cserkével, Ficakkal és barátaikkal.

Természetesen azt is tudjuk, hogy haladnunk kell a korral. Ennek érdekében nemcsak a honlapon voltunk aktívak, hanem a legnagyobb közösségi oldalon is. Itt is komoly sikereket tudhatunk magunk mögött, hiszen sok hívet sikerült szerezni a környezetvédelem ügyének – és persze Mimónak és Csipeknek is.