Rólunk

Szűcs Krisztina

Vállalatoknál szerzett környezetvédelmi tapasztalataim után képem a világról anyukaként megváltozott, ezért idén csatlakoztam az Európalánta Egyesülethez és célom a környezettudatos gondolkodás üzenetének továbbítása. Elveim szerint a jövő sorsa az egyéni cselekvésben rejlik és a gyerekek világába mindezt szinte játékként lehet belelopni. Örömmel segítek egy olyan szervezetet ami teret ad a pozitív gondolkodás megosztására és terjesztésére és segít a jövő generáció hitét szilárd alapokra építeni. Feladatom a Mimó és Csipek csapatban a feladatok összehangolása különösen a művészeti területen.

szucskrisztina@europalanta.hu

 

Rácz Tímea

 

18 éve foglalkozik gyerekekkel. Mimós programban az elejétől fogva benne van, mint aktív, szervező, állandó ember. Kavics Klub – ő találta ki a kisfiával való foglalkozások révén, szakkör lett a felhalmozott tudásból… Szakkört vezet Kavics klub néven,  néhány helyen, szereti csinálni. Ökó Kuckót vezetett, ami most nem működik. Óvodai programokért is felelős a MimósCsipeken programon belül. Úgy látja van feladata a szervezetben, szeretné fejleszteni a programokat:

racztimea@europalanta.hu

Csóka Eszter

 

16 éve dolgozik önkéntesként, gyerekrendezvények, pályázatírás, szervezetfejlesztés, képzés konferenciaszervezés a feladata. Veszprémi bábszínházban foglalkozik gyerekekkel, látványtervezőkét dolgozik a bábszínáhban. Mimó_Csipek élményösvénnyel Veszprémben találkoztam, rendezvényen. Másik két egyesületnél aktív tagként tevékenykedik. Wekerle Egyesületnél aktív, szervező. Budapesti Népművelők Egyesületnél aktív önkéntes. Egyik szervezetnél  sincs tisztségviselése. Amit felajánlani tud: Kapcsolati rendszer, pályázatok, összekötő szerep, élménypedagógia ezt szeretné folytatni a Mimó-Csipek programban.

csokaeszter@europalanta.hu

Kőhegyi Ilona

Kulturális újságíróként tevékenykedtem már több mint egy évtizede, amikor szép lassan elkezdtem a másik oldalra is átcsúszni. Bár van különbség a hírek kínálása és a fogadása között, de eddig még mindig hasznát vettem annak, hogy a fogadói oldalról érkezve pontosan tudom, mi az, amit könnyen, jó szívvel vesznek a különböző sajtóorgánumok. Szeretek kis csapatban dolgozni, nem zavar, ha a barátság és a kollegialitás összekeveredik. Sőt! Olyan projektek, tevékenységek mellé vagyok képes odaállni, melyekben magam is hiszek, vagy amiket én is fontosnak tartok. Mimó és Csipek számomra vidám gyerekeket, élhető környezetet, szórakoztató játékokat jelent. Nem is értem, miért nem akar mindenki ilyen munkahelyet magának!

lonci.kohegyi@gmail.com

Mákszem Lenke

Színész-bábszínészként végeztem 9 éve. Azóta folyamatosan játszom. Jelenleg a Kabóca Bábszínházban. Jó ötletnek tartom, hogy a környezettudatos gondolkodást játékos formában, egy bábszínházi élménnyel gazdagodva ismerhetik meg az óvodás gyerekek. Fontos az üzenet és fontos a szórakoztatás. Izgalmas kihívás ez számunkra. Futó Ákos, Tamási Erzsébet "Bizsi" és jómagam keltjük életre Mimót, Csipeket és a többieket.

Szűcs Anikó

Hivatásom szerint építészmérnök vagyok, a programban grafikusként veszek részt. Mimó és Csipek első kalandját Bencének, a család legifjabb tagjának találtam ki, hogy támpontként szolgáljon számára az élet útvesztőjében, és elvezesse őt a természet mesebeli, titokzatos és izgalmas világába. Azóta Mimó, Csipek és a többiek új barátokra leltek: az óvodákban a gyerekekkel együtt ismerkednek  a környezetvédelemmel és azokkal az értékekkel, amik élhetőbbé és jobbá varázsolják a világot.  

 

Victor András

Egész életemben pedagógus voltam. Sokat foglalkoztam a világ komplex (természettudományos) megismerésének lehetőségeivel. Az utóbbi húsz évben elsősorban környezeti nevelőként éltem meg az életem a tanárképzésben is, a civil szervezetek világában is – és magánemberként is. A fenntarthatóságra nevelés (szemléletformálás) szempontjából óvodásoktól felnőttekig mindenki érdekel, de azért az óvodások jobban. Ezért érzem magaménak az Európalánta bábos projektjét.

 

 

Bükkösy Nikolett

Évtizedes nonprofit életem mindig a gyerekekért, a gyerekek között zajlott. Szeretném megmutatni az óvodás és kisiskolás korú gyermekeknek azon értékeket, amelyek hozzásegítenek bennünket az élhetőbb világhoz, ilyen a környezettudatosság is. Fontosnak tartom a felnövekvő generációkba való befektetést, a jövő tudatos társadalmának építését.

bukkosynikolett@europalanta.hu

 

Hajós Kata

Bölcsészként kerültem a kulturális élet és a civil szervezetek tevékenységének közelébe. Számos rendezvényen szerzett kommunikációs tapasztalataimat ezúttal a kisgyermekeknek szóló programsorozat keretein belül szeretném kamatoztatni. Nagy örömmel társultam az Europalánta Egyesület rendkívül izgalmas és egyedülálló kezdeményezéséhez, ami a jövő nemzedékét és a hozzájuk tartozó családtagokat, felnőtteket kívánja megszólítani. Feladatom, hogy hozzájáruljak a program és szereplői minél szélesebb körben történő megismertetéséhez. Reményeim szerint munkánk folyományaként meghatározó szerepet vállalhatunk a környezettudatos nevelésben.

 
 

Száva Piroska

Szociális munkás végzettségű vagyok. Álláskereső ügyfelekkel foglalkozom, karrier tanácsadással, pályaorientációval. Mimó és Csipek program számomra eleinte „csak” egy kiruccanás” volt, csupán a kreatívos munkacsoport egyik   kisegítő tagjaként.  És egyszerűen „beszippantott”. Lenyűgözött a program komplexitása, a csapat lelkesedése és nem utolsó sorban az óvodások csillogó szeme és érdeklődése. Egyre jobban bevonódtam a munkába és eleinte a kreatívos csoport koordinátoraként, majd a program koordinátoraként tevékenykedem. Azt gondoltam magamról, hogy környezettudatos vagyok, a környezetvédelem nagycsaládos anyukaként  érték volt eddig is a számomra,  azonban  egyre jobban látom, hogy mennyi mindet tanulhatok még. Inspirál a közeg, a téma. Tejesen elkötelezett lettem a program és az óvodai környezetnevelési program „küldetése” iránt.  Örülök, hogy megismertem az Europalánta Egyesület tagjait és a csapat tagja lehetek.

 

Balogi Anna

Szociológusként végeztem az ELTE-n. Elsősorban szociális célú és civil projektekben vettem részt - megvalósítóként, illetve kutatóként. Úgy gondolom, hogy a civil programok azok, amelyek kis lépésekkel jobbá tudják tenni a világot. A Mimó és Csipek is ilyen program - különlegessége abban a felismerésben rejlik, hogy a szemléletformálást már kisgyermekkorban érdemes elkezdeni. Feladatom a projekt hatásosságának mérése és értékelése.